Orion

Ben jij van Orion?

Sterke persoonlijkheden

Zielen van Orion hebben sterke persoonlijkheden, idealen en overtuigingen. Je kunt ze herkennen aan de vele vragen die ze stellen. Orionners willen overal de betekenis van weten en alle achterliggende motieven begrijpen. Zij werken vaak op mentaal niveau en wat minder op ziels niveau. Dit kan door de mensen om hen heen vaak frustratie oproepen omdat de vele vragen die ze stellen ze analytisch doen laten overkomen. Het is niet zo dat ze geen gevoel hebben. Dit is nu eenmaal gewoon hun standaard instelling.

Mening is belangrijk

Orionners willen dat hun  mening gerespecteerd wordt en beargumenteren dan graag waarom zij deze mening hebben. De volwassen Orionner heeft geleerd dat het niet nodig is dat de mening van hem of haar gerespecteerd word. De volwassen Orionner heeft ook geen behoefte meer om de mening te beargumenteren. Zij hebben geen goedkeuring nodig van anderen.

Drang naar kennis

Orionners hebben een diepe drang naar kennis. De honger naar kennis en informatie is bijna onstilbaar. Hun interesse gebied is dan ook erg breed. Is een onderwerk belangrijk voor ze dan weten ze er ook alles van. Hebben ze geen interesse in zal de kennis ook niet heel diep gaan. Orionners zijn ook vaak sceptisch. Je kan ze niet snel overtuigen van iets nieuws. Voor het een en ander geaccepteerd wordt voor de Orionner zal er gronding onderzoek aan vooraf gaan.

Kritisch naar zichzelf

Orionners zijn vaak kritisch naar zichzelf. Door hun scherpe oog voor detail merken ze vaak dingen op die anderen dan niet zouden zien. Zij kunnen nog wel eens de neiging hebben een spiegel voor te houden bij anderen. Dat wordt soms opgevat als kritiek en kan als frustrerend ervaren worden. Orionners hebben een bepaalde mate van schoonheid om zich heen nodig om balans te ervaren. Orionners voelen zicht het beste wanneer er een uitgebalanceerde stroom van energie is.

Niet goed in emoties herkennen

In relaties kunnen ze soms wat rationeel reageren op emoties. De drive om alles echt goed te begrijpen is veel sterker dan de emotionele reactie. Voor Orionners is het erg belangrijk de reden achter de emotie te begrijpen. Komt de Orionner in een emotionele situatie terecht dan  is hun typische reactie het stellen van veel vragen. Is de Orionner wat meer introvert dan zullen ze deze vragen vooral binnenhouden. (Wat het nog moeilijker maakt de connectie te maken met de ander zijn emotie. )Het betekend overigens niet dat de Orionner geen emoties heeft, het gaat puur om het begrijpen!

Emotionele situaties zorgen voor ongemak

Orionners voelen zich dus vaak niet op hun gemak in emotionele situaties tenzij ze de betrokkenen goed genoeg kennen om de vragen te stellen die ze nodig hebben de situatie te begrijpen.
Alleen door deze vragen te stellen, en toe te laten zal het mogelijk zijn een relatie met een Orionner op te bouwen. Gebeurd dit niet zal de Orionner de emoties onderdrukken en zal de werkelijke connectie nooit heel diep gaan.

Graag alleen zijn

Orionners hebben tijd op zichzelf nodig. Dit is tijd die ze nodig hebben om op te laden, te leren en te groeien.  Zielen van Orion zijn niet vaak in grote groepen. Ze begeven zich het liefst in een 1 op 1 situatie. Orionners hebben een hoog energie niveau. Dit samen met de vragen stellende aard van de Orionner maakt het reguliere onderwijs niet erg geschikt voor ze.

Hoog energie niveau

Er is een hoog energieniveau, dat in combinatie met de vragende aard, Orionners intolerant maakt voor het leren van een klaslokaal, wanneer ze het gevoel hebben dat het lesgeven niet goed gebeurt, of niet zinvol is.

Orionners maken goede leraren

Goede beroepen voor Orionners zijn bijvoorbeeld leraren. Zij bezitten veel kennis en hebben het vermogen situaties vanuit meerdere hoeken te bekijken. Orionners houden ervan om anderen aan het lachen te maken. Ze hebben een sterk gevoel voor humor en kunnen heel speels zijn.

Communicatief en speels

Ben je van Orion dan ben je vaak communicatief en spiritueel onderlegd. Sommige Orionners kunnen moeilijkheden ervaren in spirituele groei omdat soms niet op elke vraag een antwoord is. Orionners zijn van nature sceptisch dus het kan soms even duren voordat ze alles accepteren wat op hun bord komt.

error: Content is protected !!